KOTI KUNTOON

Olin perillä Freetownissa nippa nappa tiistain puolella, koska lento viivästyi. Margitin matkassa olin lähtenyt liikkeelle aamuviiden jälkeen. Vastaanottajat eivät kaikki olleet jaksaneet valvoa, mutta toki oma kuskini Moses ja talon rouva, joka avasi oveni. Syötyäni omaa ruisleipää, sulatejuustoa ja metvurstia nukahdin nopeasti, koska koti oli onnekseni entinen ja tuttu.

Aamulla sain virallisemman tervetulotoivotuksen Suomessakin vierailleelta talon isännältä, presidentiltä. Illalla vein perheeseen teetä ja hunajaa sekä suomenkielisen Kodin Ystävä -lehden, jossa oli kuvia hänen vierailultaan. Muistelimme reissua lämmöllä. Kiitos teille vieraanvaraisuudesta, joka oli häntä koskettanut!

Uskollinen Sarah-kokkini tuli heti aamusta ja käytin suuren osan päivästä hänen ja Moseksen kanssa hankkiakseni talouteeni kaiken tarpeellisen. Olen ostoksilla ollut ennenkin, mutta kummasti vain tavaroita katoaa. Ostimme ainakin lautasia ja mukeja, kauhat ja talousveitset. Lisäksi tarvitsimme keittopadat ja tulisijan. Illemmalla Moses haki vielä vesitynnyrin ja Sarah sai rahat keittojakkaran teettämiseen.

Torilta eli kadun varresta ostimme keittiöön ananaksen ja papaijan, kurkkua, munia, pippuria, leipää, juomat ja veden, öljykanisterin sekä puolikkaan riisisäkin. Choithram oli perustanut uuden tavaratalon ja sieltä haimme lisäksi voita, keksejä ja hilloa, Laughing cow -juustoa, makaronia ja lihasäilykettä. Tällä kertaa ostimme sieltä myös kanan ja kalan. Lounas valmistui myöhään, mutta käytin ajan tavaroiden purkamiseen. Nyt koti alkaa olla kunnossa ja tarvittavat lahjatavarat esillä!

Hankin myös irtolukon tavaroiden säilytyshuoneen oveen. Päivällä Sarah keittelee yksin ja kulkee paljon ulos ja sisään, eikä ehdi kaikkea tarkkailla. Toki pihassa on vahti päivällä ja yöllä.

Granat Soup

Onneksi minulla on tämä ihana, auttava apulaisten perhe. Moseksen kanssa avasimme vielä paikallisen sim-korttini uudelleen sekä hankimme modeemin tähän tuki tärkeään nettiyhteyteen. Ylen uutiset kuuluvat ja ne voi onneksi katsella illalla myöhemminkin, kun päivän muut puuhat on tehty. Ei muuten, mutta on kiva, kun joku höpisee tässä taustalla. En jaksa enää olla huolissani pakkasasteista.

Tänään olin jo toimistolla. Koska meillä ei ole varsinaista omaa projektia, yhteisen ohjelman suunnittelu tuntui alkuun lähinnä hämmentävältä. Kerron sitten, kun kirkastuu! Vastaanotto oli joka tapauksessa sydämellinen ja lämmin. Teemme yhteistä työtä ja aloitimme sen aamurukouksella. But God is good.

4 thoughts on “KOTI KUNTOON

 1. Sinikka

  Oiken hyvää jatkoa sinulle sinne Freetowniin!
  Jos haluaa, että tavarat ovat vain sinun omaan käyttöösi, niin on syytä säilyttää ne lukittuina.
  Muuten ne ovat ihan kuin kenen tahansa saatavilla, yleensä ”0mat” ottavat käyttöönsä!

  Tykkää

  • Raili Inkeri

   Jep. Sarahilla olikin yksi valokuvattu säkillinen tavaraa säilytyksessä. Kysyin, saanko avaimen hakeakseni lisää ”Lenin” kämpästä, mutta kerrottiin, että osta vaan uusia. Ne olivat suurimmaksi osaksi heidän..

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s