ENSIMMÄINEN PAJAVIIKKO

Kangasostoksilla
Minun valintani

KÄSITYÖPAJA

Aika tavalla jännitin, sillä tällä kertaa ensimmäinen pajani oli ompelupaja opiskelijoille. Makenin ammattikoululla opetin topin, tunikan, mekon ja housujen tekoa viemieni kaavojen mukaan; Tehkää siistit pussisaumat ja kiinnittäkää pääntien ja kädentien kaitaleet ohjeen mukaan.

Toki olen tykännyt alakoulun käsityön opetuksesta, mutta englanninkielinen ompelusanasto piti kaivaa ompelun sanakirjasta, eikä se sitten ehtinyt ihan käyttökieleksi asti opettaessani..

Kysyin tytöiltä, mikä kaavoista heitä kiinnosti eniten. Mekko oli selvästi suosituin!

Tuon valmistettuja vaatteita Suomeen myytäväksi, jolloin tämä yhteistyö on myös koulun bisnestä. Viime vuonna toimin niin kassien ja pussukoiden kanssa. Toki toivon, että koulu saisi samalla uusia ideoita Suomessa suunnitelluista, yksinkertaisista vaatteista.

Loppuviikosta menin katsomaan ja osa vaatteista oli jo valmiina. Olin tyytyväinen työn jälkeen, vaikka vähän jäi muokattavaakin.

Ostathan tunikan, mekon tai housut ja topin ensi kesänä ?!

Poikaopiskelija oli ommellut lippunauhaa ja siitähän löytyivät myös Suomen värit. Ompelun opettaja on mies kuvassa.

IDEAPAJA OPETTAJILLE

Toinen pajani oli alakoulun opettajille Konon seudulla. Pääsin aihealueisiin, jotka olivat tutumpia edellisiltä vuosilta. Jaoin kokemuksiani oppilaan kohtaamisesta ja tukemisesta. Kerroin suomalaisesta lukemaan opettamisesta kirjain kerrallaan. Esittelin numerokortteja, tehtävätikkuja ja muita interaktiivisia toimintatapoja, jotka sopivat isoonkin luokkaan. Annoin helppoja sudokuja ongelmanratkaisutehtäväksi😊

Jaoimme pajan pitämisen onnistuneesti työtoverini Jinnahin kanssa. Kuvassa hänellä on punainen paita.

Palautteet kertoivat:

”No wonder Finland is rated among Nations for Quality education.”

”The more demonstration, dramatizing and role play in the lessons also make learners to quickly understand the lesson. This can really motivate pupils to attend school.”

”In learning process pupils should know what you are talking about😊”

Tästä on hyvä jatkaa Mambolon pajaan alkavalla viikolla!

Jätä kommentti